TPM3 Series no.46

Quality maintenance – Minőség központú karbantartás

1.lépés: A gépek selejtmentes állapotának és működésének helyreállítása

A berendezések hatékony működésének szempontjából a minőség kiemelt jelentőséggel bír. Éppen ezért a TPM bevezetés szempontjából is rendkívül fontos a minőség területén dolgozó szakemberek bevonása.

A Quality pillér bevezetésének első lépése a stabil bázis megteremtése, a gépek állapotának helyreállítása. Ez a tevékenység összeköthető a TPM Kezdeti/Ismételt tisztítás lépésével. Cél, hogy a minőség területén dolgozó szakemberek is részt vegyenek a berendezésegységek állapotértékelésében, különös tekintettel a minőséget érintő problémák, tipikus hibák, fejlesztési lehetőségek (Férgek) feltárásában.KTIT Quality
1.     ábra A Kezdeti/Ismételt tisztítás folyamata, és annak kulcs fontosságú elemei a Quality pillér szempontjából.Az itt keletkező információk kiemelt fontossággal bírnak a későbbi munka során, például a minőség központú megelőző karbantartási tervek kialakításában, amelyről a következő részben olvashatunk majd.
Amennyiben szeretne többet a TPM3-ról, vagy azok eszközeinek alkalmazásáról, kérem, keresse Péczely Csaba vezető TPM és Lean tanácsadót a +36-20/964-4648 telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.Ha tetszett a cikkünk, tekintse meg tematikus weblapjainkat is:

http://www.lean3.hu/
http://www.tpm3.hu/
http://www.karbantartasfejlesztes.hu/
http://www.stadiumtraineesystem.hu/


Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium