TPM3 Series no.8

Nyolcadik rész: amelyben megvizsgáljuk, hogy egyedül, avagy tanácsadóval érdemes a TPM3 bevezetésébe belekezdeni

Számos cég beleesik abba a hibába, hogy takarékosságból vagy hiúságból („mi vagyunk a egjobbak, a világ csak tanulhat tőlünk”, stb.) önállóan kezdi a TPM3-at bevezetni. E próbálkozások legtöbbje kudarcba fullad vagy meg sem közelíti az elérhető eredményeket. Tudjuk jól, hogy „a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve!”

Az önálló bevezetésen megspórolt pénz sokszorosát bukhatjuk el később

Mi indokolja a TPM3 tanácsadóval támogatott bevezetését?

  1. A TPM3 egy igen bonyolult rendszer (kb. háromszázötven elemből = feladatból áll).
  2. A bevezetéshez igen komoly és igen speciális szaktudás szükséges, amely nem biztos, hogy rendelkezésre áll a cégen belül.
  3. Számtalan szakmai kérdés merülhet fel, amelyek megválaszolása természetesen nem lehetetlen, de igen komoly elméleti és gyakorlati tudást, tapasztalatot igényel. Pl. hogyan végezzem el a rendszer testre szabását?
  4. „Lehet-e valaki próféta a saját hazájában?” A TPM3 bevezetése módszertani és kulturális váltást igényel, amelyet egy külső szakembertől jobban elfogadnak.
  5. Elbizonytalanodás, megtorpanások, zsákutcák: Még a legjobban felkészült külsős (Tanácsadó) és legagilisabb, legprofibb belsős bevezetési csapat esetében is előfordulhatnak a projekt bevezetése során elbizonytalanodások, zsákutcák, megtorpanások. (Jó példa lehet erre a nyári „uborkaszezon”, illetve amikor pl. az OEE - mérés megszervezésekor nem lehet tudni, hogy lesz-e elegendő pénz az automatizált adatgyűjtésre és feldolgozásra.) Egy (megfelelő) Tanácsadó alkalmazásával az elbizonytalanodások és zsákutcák száma, mértéke (időtartama és mélysége) csökken, a megtorpanásokon is hamarabb túl tudjuk tenni magunkat.
  6. Tanácsadó segítségével a projekt hamarabb eléri a Függetlenségi Pontot, azaz amikor már önfenntartó, önfejlesztő a rendszer.
  7. A gyorsabb, problémamentesebb bevezetésnek köszönhetően a haszon hamarabb jelentkezik, és nagyobb mértékben. „Ki mint vet, úgy arat!” 

A tanácsadóval történő bevezetés időben és pénzben is bőségesen megtérül

Amennyiben szeretne többet megtudni a TPM3-ról, vagy annak bevezetéséről, kérem, keresse Péczely Csaba vezető TPM tanácsadót a +36-20/964-4648 telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium