TPM3 Series no.44

Mennyibe kerül a tűzoltás?wc

A minap megfordultam egy gyárban, ahol a következő érdekes információt hallottam:

„Az elmúlt évben 1 000 000 Eurót költöttünk az üzemre, aminek 40 %-át a javítások tették ki.” A kijelentés bogarat ültetett a fülembe.

 

(Az elköltött pénz nem tartalmazta a dolgozók bérét, bónuszokat, stb., kizárólag a karbantartások, tisztítások, javítások, felújítások, fejlesztések, stb. költségeit.)

Habár nem tudom pontosan megítélni, hogy az összeg és az elkötött pénzek aránya mennyire mondható jónak vagy rossznak, de az egészen biztos, hogy hatékonyabb ápolás, megelőző karbantartás, és helyes gépkezelés mellett jóval több forrás maradhatott volna a fejlesztésekre, a biztos jövő építésére.

{mijopolls 2}


Mennyi lehetett a váratlan meghibásodások miatt termeléskiesés ára?

Mennyi selejt keletkezhetett a nem megfelelő működésből adódóan?

Mit észlelt ebből a Vevő?

pcs

Úgy gondolja, hogy cége fejlődhetne? A hagyományos megközelítés mellett nem tud már jobb eredményeket felmutatni? Tegyen egy próbát a TPM-mel. Növelje termelő berendezései hatékonyságát. 


Amennyiben szeretne többet a TPM3-ról, vagy azok eszközeinek alkalmazásáról, kérem, keresse Péczely Csaba vezető TPM és Lean tanácsadót a +36-20/964-4648 telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.


Ha tetszett a cikkünk, tekintse meg tematikus weblapjainkat is:

http://www.lean3.hu/
http://www.tpm3.hu/
http://www.karbantartasfejlesztes.hu/
http://www.stadiumtraineesystem.hu/Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium