TPM3 Series no.14

Tizennegyedik rész: amelyben bemutatjuk az 5S workshop jellemzőit.

A Workshop időtartama: 3 * 8 óra

A Workshop résztvevői: gépkezelők, karbantartók, mérnökség, középvezetés

A Workshop célja: A célszerűen rendezett és tiszta munkakörnyezet megteremtése, mely kiváló alapot adhat a további fejlődéshez.

 


Rendezett, átlátható 5S munkakörnyezet

A Workshop menete:

  1. Szervezés: A feladat számos előkészítési munkálatot igényel. Biztosítani kell a munka idejére a megfelelő embereket, a területet, tisztítószereket, jelölőeszközöket stb.
  2. 5S-tréning: A résztvevők átfogó ismereteket kapnak az 5S filozófiájáról és bevezetésének menetéről.
  3. Az 5S első lépése, a Válogatás: A területen található tárgyak, alkatrészek közös átvizsgálása. Meghatározzuk, hogy mi az, ami szükséges, és milyen mennyiségben, illetve mi az, ami nem oda való.
  4. Az 5S második lépése, a Rendszerezés: A szükséges elemek tárolási módjának és legmegfelelőbb helyének meghatározása. Fontos, hogy azonnal látsszon, ha valami nincs a helyén!

 

Eszközök, alkatrészek tárolása 5S stílusban

  1. Az 5S harmadik lépése, a Tisztítás: A kialakított környezet ne csak szép legyen, hanem szennyeződésmentes is!
  2. További teendők meghatározása: Nem elég, hogy rendet raktunk, a kialakított állapotot fenn is kell tartanunk és fejlesztenünk. Ennek érdekében további lépések szükségesek.

 

   

 

A következő részben a Kezdeti Tisztítás workshopot ismertetjük. 

Amennyiben szeretne többet megtudni a TPM3-ról, vagy annak bevezetéséről, kérem, keresse Péczely Csaba vezető TPM-tanácsadót a +36-20/964-4648 telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium