TPM3 Series no.13

Tizenharmadik rész: amelyben megtudhatja a Kedves Olvasó, hogy milyen Workshopok segíthetnek a TPM3 megvalósításában.

Mikor hasznosak a Workshopok?

A Workshopok ugyan nem adnak átfogó, rendszerszintű eredményeket, de alkalmasak egy-egy terület fejlesztésére. Jellemzően akkor alkalmazzuk őket, ha a kiválasztott terület jelenti a szűk keresztmetszetet a termelés számára, és gyors változásokra, eredményekre van szükség. Kiváló táptalajt jelentenek a további fejlődéshez. 

A TPM3 Workshopok fajtái: 


A TPM3 bevezetését támogató Workshop rendszer 

  1. 5S kialakítása Workshop: Segít a kiválasztott területen a célszerűen rendezett és tiszta munkakörnyezet megteremtésében, továbbá megteremti a fejlesztés alapjait.
  2. Kezdeti Tisztítás Workshop: Az esemény lényegesen többet ad egy puszta takarításnál! A terület dolgozóival közösen tárjuk fel a kiválasztott berendezés problémáit, fejlesztési lehetőségeit, valamint megalapozzuk a TPM3 bevezetését.
  3. Autonóm karbantartási rendszer kialakítása Workshop: A tevékenység célja a gépkezelői karbantartás rendszerének elindítása. Magába foglalja a Tisztítás-vizsgálati lapok kialakítását és T-cédulás rendszer bevezetését, valamint nagymértékben segíti a dolgozók szemléletmódjának formálását.
  4. Karbantartási terv kialakítása Workshop: Célja a kiválasztott berendezés újragondolt karbantartási tervének elkészítése a TPM3 szemléletmódja szerint és a legmodernebb alapelvek alkalmazásával.
  5. SMED Workshop: Célja, hogy a kiválasztott berendezésen az átállások idejét drasztikus mértékben csökkentsük, fenntartható fejlődést biztosítsunk.
  6. OEE mérés kialakítása, felülvizsgálata Workshop: Célja az Általános Berendezés Hatékonyság mérhetővé tétele, működő rendszer esetén pedig az adatgyűjtés pontosítása, a számítás metódusának fejlesztése.
  7. Veszteségforrások elemzése és visszaszorítása Workshop: Célja, hogy a termelés során fellépő fő veszteségforrásokat nagymértékben csökkentsük a TPM módszertana szerint.
  8. Tréning és motivációs Workshop: Egy olyan csapatot hozunk létre, mely megfelelően képes támogatni a TPM bevezetését az emberek fejlesztésén, motivációján keresztül.
  9. Termelékenység központú szemléletfejlesztő nap: Játékos feladatokon keresztül fejlesztjük a résztvevők szemléletmódját.

 

A következő részben az 5S kialakítása Workshop ismertetésére térünk ki.

 

Amennyiben szeretne többet megtudni a TPM3-ról, vagy annak bevezetéséről, kérem, keresse Péczely Csaba vezető TPM tanácsadót a +36-20/964-4648 telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium