Pókember a villamos kapcsolótérben

A napokban kaptam ezt a levelet egy kedves kollégától:

„Megosztok veletek egy infót: nevessetek, sírjatok vagy bosszankodjatok. A vállalathoz érkezett egy amerikai ipse, biztosítási/biztonsági műszaki szakértőként. Megjelent munkaruhában, és feladata a vállalat tűzbiztonsági értékelése volt, kiemelten a villamos szekrények belső terének termovizsgálata, ezért érkezett ide az ígéret földjéről. Amikor aztán előkotorta az eszközeit a csapatom kis híján s…reült a meglepetéstől, mert egy "ezeréves sólyom" ócska termokamera, és egy nem különösebben színvonalas digi fényképezőgép volt valami U-alakúra hajlított vasra össze cicabajuszozva (az a műanyag gyorskötöző) és azzal kezdett szakérteni. Szándékomban állt megmutatni neki a saját, valóban korszerű termokameránkat, aztán hagytam a fenébe az egészet.” 


Vajon hány túlsúlyos emberről hisszük el, hogy függőleges falakon futkározik, acélerős pókhálókon hintázik utcáról utcára, és két csók között egy sármos pillantás kíséretében mellesleg megmenti az emberiséget?

 

 Elég felölteni a Real Madrid vagy egy másik nagy egyesület mezét a sikerhez? A csinos bikinis lányok színvonalas büntetőpárbajt vívnak majd? Ha valaki fél éve még hármasra államvizsgázott diagnosztikából, pontosabban ennyivel engedték át, akkor a százéves logóval ellátott munkaruhát felöltve már specialista lesz? A gépésztechnikusi papírt 12 éve megszerzett úriember, aki azóta oroszlángondozó (!) volt, ha felveszik egy nagy karbantartó céghez, akkor már szerelhet robbanásveszélyes környezetben üzemelő precíziós gépet? A minőségbiztosítási piac elfogyása miatt területet váltó, a Lean piacon már megélni alig tudó csapat jelszóváltás után már bátran vállalhat TPM-et? Elhisszük, hogy a 299 Ft-os virsli színhúsból készült, és a 199 Ft-os bor látott már szőlőt? Ugye nem?

 Szerencsére már mind több a tudatos vásárló és a valódi értékeket kereső személy. Az iparvállalati vásárlásoknál is azt tapasztaljuk, hogy a túlsúlyos pókemberek kiszorulóban vannak.

Reméljük, hogy Magyarországra is mind kevesebb alkalommal küldenek second és third hand, múzeumba való eszközöket használó specialistákat, és Önök is mind gyakrabban választhatják a minőséget.

Olvassa rendszeresen megjelenő hírleveleinket, látogasson el weblapjaink valamelyikére, ahol a szakma és a minőség a fontos!

 Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium