TPM3 Series no.7

Hetedik rész: amelyben megismerkedhet a Kedves Olvasó a TPM3 bevezetésének fő szakaszaival.

Melyek a TPM3 bevezetésének fő szakaszai?

A TPM3 bevezetése jellemzően hosszabb, három éves folyamat. Ennek oka, hogy nem pusztán az eszközök működtetése a cél, hanem a TPM szemléletmód kialakítása, meghonosítása is.

  1. Helyreállítási szakasz: Célja a stabil kiinduló bázis, a rendszer alapjainak megteremtése. Jellemző időtartam: 12-15 hónap.
    Megjegyzés: első ránézésre az időtartam hosszúnak tűnhet, de vizsgáljuk csak meg, hogy mit takar ez pontosan! Kb. 6 hónap a TPM alapeszközeinek bevezetése egy „Pilot területen”, majd ezután következhet a kiterjesztés a gyár többi részére. Ez utóbbi már lényegesen gyorsabb ütemben halad, mint a rendszer alapjainak lefektetése, kiépítése. A látszólag hosszú időtartamot az is indokolja, hogy az emberek szemlélet- és gondolkodásmódjának megváltoztatása lassú folyamat.
  2. Mérési szakasz: A főbb mérőszámok meghatározása, a mérőszámokhoz szükséges adatgyűjtés biztosítása, a kiértékelés megkezdése. Jellemző időtartam: 3-6 hónap, de gyakran a Helyreállítási szakasz vége felé már párhuzamosan megkezdhető.
  3. Fejlesztési szakasz: A rendszer további finomítását, valamint a mérőszámokon alapuló folyamatos fejlődés fenntartását jelenti. Jellemző időtartam: 12-15 hónap.

A TPM3 bevezetésének fő szakaszai

Amennyiben szeretne többet megtudni a TPM3-ról, vagy annak bevezetéséről, kérem, keresse Péczely Csaba vezető TPM tanácsadót a +36-20/964-4648 telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium