TPM3 Series no.27

Huszonhetedik rész: a TPM3 teljes bevezetése

Időtartam: tapasztalataink alapján és a szakirodalom szerint is három-öt év (függ a kiindulási alapoktól és a cég méretétől).

Előfeltétel: erőteljes vezetői támogatás, igény a fejlődésre.

Célja: a TPM3 kultúrájának a meghonosítása és eszközeinek teljes bevezetése. A bevezetés akkor „ér véget”, ha a rendszer önfenntartó, önfejlesztő lesz.

Milyen eszközökkel támogatjuk a TPM3 bevezetését?

 1. TPM3 alapozó képzések: Céljuk, hogy megteremtsék a megfelelő tudásszintet és közös nyelvezetet a bevezetés kulcsemberei számára.

 2. Rendszerkialakítási tréning: Fontos, hogy az elméletben már elsajátított ismereteket a gyakorlatban is elkezdjük alkalmazni. Lebonyolítása jellemzően az első Kezdeti Tisztítás után történik meg.

 3. Kezdeti Tisztítások sorozata : A bevezetési tevékenység első gyakorlati lépése. Nem csak a berendezések tisztaságát szolgálja, hanem gyakorlatilag az összes TPM-csapat munkáját megalapozza, éppen ezért igen fontos, hogy a megfelelő módszertant sikerüljön tökéletesen elsajátítani!

 4. Széleskörű dolgozói képzések: Általános TPM-képzés röviden, gyakorlatiasan a TPM-területen foglalkoztatott dolgozók számára. Nagy hangsúlyt kapnak benne az autonóm karbantartással kapcsolatos elemek.

 5. Konzultációk: A találkozók kitérnek az eddig elért haladás vizsgálatára, és a továbblépéssel kapcsolatos kérdésekre. Célja a Coaching jellegű (azaz „nem halat, hanem hálót adunk”) támogatás a TPM bevezetés folyamatában az előrehaladás pillanatnyi állásának megfelelően

 6. Közös munkavégzés, Workshopok: Egy-egy konkrét, bonyolultabb feladat közös végrehajtása, kivitelezése.

 7. Auditok: Jellemzően féléves vagy éves gyakorisággal kerülnek megszervezésre. Célja annak vizsgálata, hogy a Projekt elérte-e a kitűzött célokat a vizsgált időszakban, illetve milyen lépések szükségesek a fennmaradásához, a további fejlődéséhez.

A teljes bevezetés fő előnyei:

 1. Elkötelezettséget biztosít a TPM teljes, folyamatos bevezetéséhez.

 2. Támogatja a hosszú távú gondolkodásmódot a pillanatnyi érdekekkel szemben.

 3. Szigetszerű megközelítés helyett átfogóan közelíthetjük meg a vállalat fejlesztését.

Veszélyforrások, amelyekre érdemes odafigyelnünk:

 1. Idővel a projekt kisebb figyelmet kaphat, csökkenhet a vezetői támogatás mértéke.

 2. Az első komolyabb eredmények megjelenése elégedettséghez vezethet, amely lassíthatja a bevezetést, ronthatja a projektfegyelmet.

 3. Szigetszerű megközelítés helyett átfogóan közelíthetjük meg a vállalat fejlesztését.


Amennyiben szeretne többet tudni a TPM3-ról, vagy eszközeinek alkalmazásáról, kérem, keresse Péczely Csaba vezető TPM-tanácsadót a +36-20/964-4648 telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

 Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium