TPM3 Series no.15

Tizenötödik rész: a Kezdeti Tisztítás Workshop

Javasolt előzmény: TPM orientációs tréning

A Workshop időtartama: 2 * 8 óra

A Workshop résztvevői: a berendezésen dolgozó gépkezelők, karbantartók, mérnökség, középvezetés

A Workshop célja: Rendezett, tiszta állapot megteremtése, a jelen állapot problémáinak és fejlesztési lehetőségeinek a feltárása, összességében a TPM3 bevezetés további lépéseinek megalapozása.

A Workshop menete:

  1. Szervezés: A feladat számos előkészítési munkálatot igényel. Biztosítani kell a munka idejére a megfelelő embereket, a berendezést, oktatást, tisztítószereket stb.
  2. Tisztítás, ápolás: A szennyeződések eltávolítását, kenéseket, valamint a menet közben feltárt hibák, problémák egy részének elhárítását foglalja magába. (E ponton azt gondolhatnánk, hogy bizonyos iparágakban nincs ennek a tevékenységnek létjogosultsága, de még élelmiszer- és gyógyszeriparban is számtalanszor bebizonyosodott ennek az ellenkezője.)

A Kezdeti Tisztítás előtt és után

  1. Felmérések: A Workshop nem csak a tisztaság eléréséről szól! Jóval több annál. E ponton történik meg a kiválasztott gép Berendezéselem-listájának összeállítása, Állapotfelmérése, Kritikusságbecslése, mely a későbbi TPM-es munkát is alapvetően meghatározza.


Elemző munka a Kezdeti Tisztításon

  1. Fejlesztési pontok feltárása: A tevékenység során számos lehetőségre fény derül. Pl. ekkor gyűjtjük össze a „Férgeket”, amelyek a dolgozó munkáját hátráltató, azonban gépleállást nem okozó apró problémákat jelentenek.

 

A Kezdeti Tisztítás nem csak takarításról szól!

 Milyen eredményekre számíthatunk?

  1. A termelők és a karbantartók jobb együttműködése
  2. „Jó gazda” szemlélet kialakulása
  3. Tisztább és jobb állapotú berendezés
  4. Alap a helyreállításhoz
  5. Alap a fejlesztésekhez
  6. Alap a TPM3-bevezetés további lépéseihez

A következő részben az autonóm karbantartási rendszer kialakítása workshop ismertetésére térünk ki!

 

Amennyiben szeretne többet megtudni a TPM3-ról, vagy annak bevezetéséről, kérem, keresse Péczely Csaba, vezető TPM-tanácsadót a +36-20/964-4648 telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium