Eljött a 41. a 42. és a 43. ideje.

Újabb cégek vágtak bele segítségünkkel a TPM-be!

Mindig örömmel adunk hírt arról, ha egy újabb hazai cég dönt úgy, hogy termelékenységét, hatékonyságát jelentősen növeli, és ezért belekezd a TPM bevezetésébe. Ezúttal három új projektről tájékoztatjuk Olvasóinkat.

A kisvárdai GE, a budapesti Continental Temic és a körmendi EGIS vezetősége a közelmúltban úgy határozott, hogy cégünkkel vezeti be a TPM-et.

Kisvárdán, a közel ezer főt foglalkoztató gyárban 2011-ben az első félév végén indult a munka. A GE fényforrásgyárak egyik örök eminense nagy lendülettel vágott a munkába és már ez alatt a hat hónap alatt kiemelkedőt alkotott. A pilot területen jelentősen emelkedett az OEE, csökkent a selejt és a dolgozói javaslatok száma megsokszorozódott. Az OEE mérőszám kialakítását és az ehhez szükséges automatikus adatgyűjtés kiépítését tűzte ki célul a csapat, amelynek elérésével sebészi pontossággal célzott veszteség visszaszorító projektek indíthatók, és a felszámolt veszteségek újra kialakulását is megakadályozhatják.  A berendezések fejlesztésében néhány jó műszaki beállítottságú szakember ez idáig sem fukarkodott az ötletekkel, de a TPM nyújtotta szervezett és kontrollált fejlesztő gondolkodásmód és környezet segítségével egyenesen szárnyra kapott a munka. Csak ez az egyetlen pillér a projekt költségének többszörösét jelentő megtakarítást hozott.  A dolgozói ötleteknek nemcsak a száma, de az értékük is növekedett, hiszen megdöbbentően ötletes, praktikus javaslatokkal támogatták a fejlesztést. Ennek következtében olyan „állatorvosi lovaknak” számító géprészek, problémák is frappáns megoldást nyertek, amelyek sok esetben cégcsoport szinten feladták a leckét.  Az eredményekkel elégedett vezetőség a projekt intenzív kiterjesztése mellett döntött, ami jelenleg is folyik. A cég rendkívül pozitív hozzáállását látva és meggyőző múltját ismerve borítékolható, hogy kiemelkedő sikerprojekt születik. Egyszerűen csak annyit írhatunk róluk, hogy nagyon jók!

Budapesten a Continentalnál novemberben kezdtünk. Következzen néhány szó a nemzetközi cégóriásról, mely saját bemutatkozó anyagukból származik: ”Magyarországon a Continental AG 1990-ben kezdte meg érdekeltségeinek kiépítését, és jelenleg 8 többségi tulajdonú vállalkozással képviselteti magát hazánkban. A vállalatcsoport története 2001-ben fonódik össze a budapesti telephelyével, amit gépjármű-elektronikai beszállítója, a TEMIC konszern átvételének keretében vásárolt fel.

Telephelyünk autóelektronikai részegységek és mikroelektronikai áramköri modulok gyártásával foglalkozik, és ehhez világszínvonalú robotizált technológiákat alkalmaz. Tevékenységi körünkbe tartozik a komfort- és karosszériaelektronikák, olajszenzorok, valamint blokkolásgátló fékrendszerek és menetstabilizáló rendszerek elektronikai vezérlőegységeinek gyártása. Nálunk történik az EBS (elektromos vezérlő egység) vezérlők fejlesztése, és az ezzel foglalkozó fejlesztő részleg létszáma folyamatosan növekszik. Jelenleg összesen több mint 1400 munkatárs dolgozik gyárunkban.”

 A „Contival” – ahogy a beszélgetések során nevezik magukat ­– még csak szűk másfél hónapja dolgozunk együtt, de erős a gyanúnk, hogy nagyon jó eredmények várhatók. Miért? Mert egy kiforrott TPM bevezetési technológiához egy magas munkakultúrájú cég, erőteljes felsővezetői odafigyelés és elkötelezett, aktív TPM-es munkatársak párosulnak. (Aki esetleg most elhúzza a szája szélét és azt gondolja, hogy udvarolunk a vevőnek, az téved. Aki ismer minket és tanácsadói alapelveinket, tudja, hogy mindig őszinték vagyunk. Ha nem lenne pozitív a véleményünk, legfeljebb nem írnánk a partner jó hozzáállásáról…)

A körmendi EGIS-nél január 4-én kezdődött a munka. Az EGIS céget nyilván minden Olvasónk jól ismeri, hiszen a magyar gyógyszeripar egyik oszlopos tagja. Itt nem lehet még komoly jóslásokba bocsátkozni a projekt sikerét illetően. Jó ómen természetesen a gyógyszeriparban elengedhetetlen magas vállalati kultúra, precizitás és fegyelmezettség. Hasonlóan biztatató az, hogy a Chinoin csanyikvölgyi és veresegyházi telephelyén nagyon komoly eredményeket sikerült elérni. Itt is bizakodóak vagyunk.

A három projekt várható sikereiről tájékoztatjuk majd Olvasóinkat, csakúgy mint több más projekt jó eredményeiről, hiszen vannak ilyenek szép számmal. Néhány közülük:


Amennyiben cége is érdeklődik a TPM bevezetése iránt, forduljon hozzánk bizalommal!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium